Pleksiglas cijevi i profili

» Pleksiglas cijevi i profili

Cijevi i profili su transparentni ili u boji, polirani i s briljantnom sjajnom površinom, pakirani su zasebno i presvučeni zaštitnom polietilenskom folijom. Sve dolje navedene veličine imamo redovito na skladištu.

Napomene vezane uz obradu i održavanje
P.M.M.A. (polimetilmetakrilat) oznaka za pleksiglas koji je "termoplastični materijal", što znači da je krut i homogen na temperaturi ambijenta, a nakon dovoljnog zagrijavanja postaje plastičan. Njegova tvrdoća klasificira se kao tvrdoća između drveta i čelika, iz tog razloga više sliči mekanim materijalima kao napr. mjed, aluminij ili ostale lake legure.
OBRADA: Može se obrađivati uobičajenim strojevima za obradu drveta ili strojevima za obradu metala, poglavito onima za bušenje, glodanje i tokarenje. Treba upotrebljavati vrlo oštre alate kako ne bi došlo do skupljanja strugotine, a može se koristiti hlađenje vodom kako bi se izbjeglo pregrijavanje.
LJEPLJENJE: Praškastim ljepilima za akrile s otapalom ili polimerizirani. Ne preporuča se upotreba standardnih ljepila za plastične materijale.
ČIŠĆENJE: Dozvoljeno je isključivo sapunom i vodom ili drugim deterdžentima koji ne sadrže abrazivne čestice. Da bi se izbjeglo prirodno svojstvo akrilnih materijala da privlače prašinu elektrostatičkim nabojem korisno je jednom mjesečno površinu očistiti mekanom krpom natopljenom antistatičkom tekućinom.
PRIMJENA: Najčešće se koristi kod izrade reklama, u opremanju interijera, zaštiti muzejskih eksponata, u laboratorijske svrhe, u mlinarskoj industriji, rasvjeti, izradi nivokaza, opremanju izloga itd...

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate!